Nieuws

Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor de 9e editie van OpdePedalen en de 3e editie van OpdeVoeten.

Persoonlijke pagina van:

Sanne Gordijn

sanne.gordijn's picture
Woonplaats: Groningen
Motto:
"Je kind verliezen is verschrikkelijk verdrietig. Graag draag ik bij aan de herinneringen die zo mooi afgebeeld worden. "

BLOG

03-04-2018 19:20
Achtergrond van deelname.

Als gynaecoloog werkzaam binnen de verloskunde worden we helaas regelmatig geconfronteerd met sterfte rondom de geboorte. Het is niet te verwoorden wat een verdriet dit met zich meebrengt. Dit is de drijfveer voor onze Vereniging Fietsende Gynaecologen Nederland (VFGN) om jaarlijks een of meer afgevaardigden met deze belangrijke sponsortocht mee te laten gaan. Dit jaar kunnen Wessel Ganzevoort en ik ons de berg op zwoegen namens de VFGN.

Ik ben werkzaam als gynaecolooog in het Universitair Medisch Centrum Groningen en reeds tijdens mijn studie ben ik begonnen met wetenschappelijk onderzoek naar sterfte rondom de geboorte. Het onderwerp heeft me nooit los gelaten en in 2009 ben ik gepromoveerd op het proefschrift 'on perinatal pathology', dat gaat over sterfte rondom de geboorte. 

Ook nu doe ik wetenschappelijk onderzoek en ligt de focus meer en meer op de mogelijke preventie. We doen onder andere onderzoek naar afwijkingen in de moederkoek die leiden tot groierestrictie en uiteindelijk mogelijk sterfte. We zijn op zoek naar de mogelijke behandelingen om sterfte te voorkomen. Dit onderzoek doe ik veelal samen met Wessel Ganzevoort uit het AMC (de andere afgevaardigde van de VFGN). 

Stichting Make a Memory maakt het haast onmogelijke mogelijk: in een afschuwelijk verdrietige tijd een mooi beeld maken van de liefde van de ouders voor een overleden kind. Het is van onschatbare waarde deze beelden te hebben van de spaarzame tijd samen. Daarom draag ik graag bij aan het in stand houden en hopelijk uitbreiden van deze stichting.